Της σκέψης αποκυήματα.., Poetry
Leave a Comment

Αναμονή


Σε τι ωφελεί τελικά η αναμονή; Το να βάζουμε τον εαυτό μας σε αυτή τη κατάσταση είναι πολλές φορές επώδυνο και έχει αρνητική επίπτωση σε πολλούς τομείς. Όμως αρχικά ας χωρίσουμε τις περιπτώσεις. Από τη μία πλευρά μπορεί να περιμένουμε γνωρίζοντας το αποτέλεσμα, απλά είναι θέμα χρόνου μέχρι να προκύψει αυτό. Εάν το αποτέλεσμα είναι κάτι επιθυμητό και θετικό τότε κανένα πρόβλημα.. Εάν όχι μάλλον υπάρχουν ενστάσεις. Εάν όμως περιμένεις κάτι αβέβαιο, τότε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που αρχικά χαρίζεται και μετά κερδίζεται. Έτσι λοιπόν όταν περιμένουμε κάτι για το οποίο δεν είμαστε σίγουροι αλλά εμπιστευόμαστε οτι θα μας βγει σε καλό, τα πράγματα είναι λίγο επίφοβα.. Υπάρχει ο κίνδυνος να εκμεταλλευτούν την εμπιστοσύνη μας, να την ποδοπατήσουν και έπειτα απλά να μας πληγώσουν, αφήνοντας μας στα κρύα του λουτρό να σκεφτόμαστε “γιατί ήμουν τόσο ηλίθια;”.. Και όμως δεν ήσουν ηλίθια.. Απλά μεγαλόψυχη.. Ωστόσο δεν είναι σωστό να εκτίθεσαι μ αυτό το τρόπο στο έλεος του κάθε αστειάτορα που δεν ξέρει πότε παίζει με παιχνίδια και πότε με αισθήματα..

Κάτι ανάλογο μου έτυχε κι εμένα εχθές.. Γιατί εμπιστεύτηκα κάποιον που δεν ήξερα καλά, απλά επειδή μου έδειξε οτι θα μπορούσα να το κάνω, αλλά είχα εκτιμήσει λάθος.. Έτσι λοιπόν, εγώ έμεινα να περιμένω κι εκείνος να μην φτάνει ποτέ. Να σκέφτομαι όμορφα και να είναι στον κόσμο του. Το ευχαριστώ είναι όμως οτι είναι και εγωιστής. Το μόνο που μετανιώνω όμως είναι οτι επέτρεψα στον εαυτό μου να βρεθεί σε αυτή την αρνητική κατάσταση. Και δεν μετανιώνω που τα μετάνιωσα όλα αυτά!

Γι’ αυτό θα πρέπει να εκτιμούμε καλύτερα τις καταστάσεις και τα άτομα, πολύ προσεκτικά. Και χωρίς βιασύνη. Εάν πρόκειται να βάλουμε τον εαυτό μας σε κάποια κατάσταση συναισθηματικής φόρτισης είναι πολύ καλύτερα να εξετάσουμε εάν το “πεδίο” είναι καθαρό και ασφαλές.. Έπειτα ας πράξουμε.. Ώστε μετά να μην γυρίσουμε στον καθρέφτη να πούμε “Πάρτα μαλάκα με τις ιδέες σου” !!

: )


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s