Της σκέψης αποκυήματα.., Poetry
Comments 2

Κάτι που δε σε σκοτώνει..


Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί “γιατί σ εμένα;”; Είναι η ερώτηση απελπισίας όταν κάτι έχει πάει στραβά, ότι κάτι απρόσμενο σου χτύπησε τη πόρτα κι εσύ άνοιξες με ευκολία. Απο την ερώτηση αυτή πηγάζει μια άλλη μεγαλύτερη. Γιατί επέτρεψες να γίνει αυτή η ερώτηση; Γιατί δεν πρόλαβες ώστε να αποφύγεις κάτι άσχημο;

Κάποιες στιγμές η έκβαση των καταστάσεων δεν είναι στο χέρι μας, όσο κι αν παλέψουμε για το αντίθετο, το άσχημο που είναι να γίνει θα γίνει. Αλλά είναι και μερικές φορές που μπορούμε έστω να προσπαθήσουμε, εξάλλου λένε οτι και η προσπάθεια μετράει. Και αφού μετράει τόσο αυτή η προσπάθεια είναι κάτι το θετικό κάτι ελπιδοφόρο. Μια ελπίδα είναι και λίγη ζωή παραπάνω. Κάποιος που δεν ελπίζει έχει ξεχάσει να ζει, απλά υπάρχει για να δέχεται τις συνέπειες των καταστάσεων που δημιουργεί με τις πράξεις του. Αυτό που δεν ξέρουμε όμως είναι οτι μια ελπίδα γεννιέται μέσα σε μια σκέψη, και η σκέψη είναι ότι πιο δυνατό έχουμε πάνω μας. Ξεκινώντας να σκέφτεσαι φτιάχνεις τον κόσμο σου, τα προβλήματά σου, τις επιτυχίες σου. Μια σου σκέψη είναι και ένα μικρό λιθαράκι στη ζωή, μια επιτυχία ή αποτυχία αντίστοιχα. Έτσι μπορείς να φτιάξεις μια ζωή που θα επιθυμείς, απλά σκέψου τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου. Κάθε απόφαση που παίρνεις να γίνεται πράξη και κάθε πράξη θα επιφέρει κάποιο αποτέλεσμα. Έχει σημασία όμως ποιο θα είναι το ποιόν της σκέψης σου. Επομένως έχει σημασία να σκέφτεσαι έξυπνα και σωστά, να σκέφτεσαι θετικά. Είναι λίγο δύσκολο να σκέφτεσαι πάντα θετικά αλλά δεν είναι ακατόρθωτο, ακόμη κι αν σου συμβαίνουν τα χειρότερα. Όταν έρχεται βροχή δεν είναι ανάγκη να βρίσεις που θα βραχείς, αρκεί να σκεφτείς ότι σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου οι άνθρωποι ζητούνε πως και πως μερικές σταγόνες βροχής, ή ακόμη κι αν δεν σε ενδιαφέρει αυτό σκέψου οτι και η βροχή έχει την ομορφιά της, αγάπησέ την. Γιατί όταν σκέφτεσαι όμορφα, όταν δεν υπάρχει αρνητισμός πάνω σου το σώμα λειτουργεί αρμονικά, το μυαλό καθαρίζει, σκέφτεσαι πολύ πιο δυνατά. Έχεις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Σκεπτόμενος θετικά κάνεις θαρραλέα βήματα σε μια ζωή που εσύ έφτιαξες, και δε χρειάζεται να σκεφτείς ούτε το παρελθόν ούτε το μέλλον. Σχεδίασε καλά το τώρα για να έχεις ένα μέλλον που θα πλησιάζει σε αυτό που θέλεις. Εξάλλου η σκέψη δε κοστίζει. Όσο για την ελπίδα που όλοι τη σκοτώνουν τελευταία, εγώ θα σου πω οτι η ελπίδα είναι αποδεδειγμένα αθάνατη!

Advertisements

2 Comments

  1. Σκεπτόμενος θετικά κάνεις θαρραλέα βήματα σε μια ζωή που εσύ έφτιαξες, και δε χρειάζεται να σκεφτείς ούτε το παρελθόν ούτε το μέλλον. Σχεδίασε καλά το τώρα για να έχεις ένα μέλλον που θα πλησιάζει σε αυτό που θέλεις. Εξάλλου η σκέψη δε κοστίζει. Όσο για την ελπίδα που όλοι τη σκοτώνουν τελευταία, εγώ θα σου πω οτι η ελπίδα είναι αποδεδειγμένα αθάνατη!
    Π ο λ ύ κ α λ ό! BRAVO!

  2. Xrysopsaro says

    Πολυ καλο! “η ελπίδα είναι αθάνατη”!!!!!! Πολυ καλο!
    Οι δυσκολίες στη ζωη είναι που της δίνουν και το νόημα! Είναι καθημερινή πρόκληση…..!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s